Főoldal

Vállalkozói Téma 2019

 

Tisztelt Pedagógus!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói témával is bővült.

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A Junior Achievement Magyarország koordinálásával, a vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.


 

Vállalkozói Témák

ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT

  2017 2018 2019 2020
  Üzleti ötlet és együttműködés* Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)* Problémafelismerés és üzleti ötlet* Ötletből vállalkozás
7-8. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra  
9-11. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra  

* Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetőek és letölthetőek oldalunkról.

 

A PÉNZ7 vállalkozói oldalról első alkalommal az "üzleti ötlet és együttműködés" témával indult. A PÉNZ7 program részeként az elmúlt évek sikeres gyakorlatához hasonlóan a Magyar Bankszövetség szervezésében 2019-ben már 700 banki, illetve vállalkozói önkéntesek segítették a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális gazdálkodási tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.  A PÉNZ7 szakmai együttműködő partnerei a pénzügyi és vállalkozói tudatosságra nevelésben természetes szövetségesként tekintenek a pedagógusokra. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján pedig a pedagógusok is rájuk.

Újabb információért a 2020. évi témáról és a csatlakozás lehetőségéről látogasson vissza az oldalra rendszeresen augusztus végétől, szeptember elejétől!