Főoldal

Vállalkozói Témák

 

Tisztelt Pedagógus!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói témával is rendelkezik.

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A Junior Achievement Magyarország koordinálásával, a vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetők, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.


A 2022-es PÉNZ7 InnoVÁL(L) vállalkozói témarészben 3 különböző tananyagból választhatnak a pedagógusok, az osztály igényeihez igazodva:

  1. tananyag: Kisvállalkozás indítása - A diákok megismerkedhetnek az alapokkal, vagyis egy kisvállalkozás létrehozásához szükséges feladatokkal.
  2. tananyag: Közösségi média marketingje - A közösségi média felhasználásáról kapunk bővebb tudást, amely akár egy létező diákvállalkozásnak a segítségére is lehet.
  3. tananyag: Hatékony vezetés - Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen, szükség van egy olyan emberre, aki összefogja és átlátja az egész működését.

A PÉNZ7 vállalkozói leckéi segítséget nyújtanak a fiatalok számára, hogy jó ötleteik mellett, jól prosperáló működésük is lehessen.

Várjuk regisztrációját!

Üdvözlettel:

A PÉNZ7 szervezői

 


 

Vállalkozói Témák

ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT

 

  2017 2018 2019
  Üzleti ötlet és együttműködés* Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)* Problémafelismerés és üzleti ötlet*
7-8. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra
9-11. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra
  2020 2021 2022
  Ötletből vállalkozás* InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan! InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!
7-8. osztály 3 tanóra 3+1 tanóra 3+1 tanóra
9-11. osztály 3 tanóra 3+1 tanóra 3+1 tanóra

Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetők és letölthetők oldalunkról.

A legújabb tananyagok (2022/2023. tanév) felkészítő dokumentumai csak regisztrált felhasználóknak érhető el, bejelentkezés után, a Tanároknak menüpont első, Tananyag pontjában a regisztrációs időszak kezdetétől (minden év ősze/tele) a témahét végéig (minden év márciusa). Utána nyilvánossá válik.

A PÉNZ7 vállalkozói oldalról első alkalommal az "üzleti ötlet és együttműködés" témával indult. A PÉNZ7 program részeként az elmúlt évek sikeres gyakorlatához hasonlóan a Magyar Bankszövetség és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány szervezésében több száz banki, illetve vállalkozói önkéntes segíti a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális gazdálkodási tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.  A PÉNZ7 szakmai együttműködő partnerei a pénzügyi és vállalkozói tudatosságra nevelésben természetes szövetségesként tekintenek a pedagógusokra. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján pedig a pedagógusok is rájuk.

Újabb információért a 2023. évi témáról és a csatlakozás lehetőségéről, látogasson vissza az oldalra rendszeresen augusztus végétől, szeptember elejétől!