Főoldal

Tájékoztató

Tisztelt Pedagógus!

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét a Belügyminisztérium irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

A 2023-as PÉNZ7 pénzügyi témája a Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság, amely kiemelten fontos alapozó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek és online jelenlét terén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínál. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg. A program ideje alatt a korábbi PÉNZ7 tananyagok mindenki számára elérhetőek. Használja fel ön is bármikor lehetősége szerint!

Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról, amelyhez minden évben megújított regisztráció szükséges. A PÉNZ7 program – figyelembe véve a COVID-helyzet aktualitásait – digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját, valamint ezen a módon hívja fel a diákok figyelmét a pénzügyi és vállalkozásfejlesztési témákra.


Az BM Köznevelésért Felelős Államtitkárság tájékoztatói és a program folyamatosan bővülő aktuális információi az alábbiakban érhetők el, amelyeket a PÉNZ7 Facebook oldalán is közzé teszünk:

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2022/2023. tanévi köznevelési témahetekről erre a sorra kattintva olvasható el.