Főoldal

Tájékoztató

Tisztelt Pedagógus!

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

A 2022-es PÉNZ7 pénzügyi témája a Pénzügyi tervezés és megtakarítások, amely kiemelten fontos alapozó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínál. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik. A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg. A program ideje alatt a korábbi PÉNZ7 tananyagok mindenki számára elérhetőek. Használja fel ön is bármikor lehetősége szerint!

Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról, amelyhez minden évben megújított regisztráció szükséges. A PÉNZ7 program – figyelembe véve a COVID-helyzet aktualitásait – digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját, valamint ezen a módon hívja fel a diákok figyelmét a pénzügyi és vállalkozásfejlesztési témákra.


Az EMMI tájékoztatók és a program folyamatosan bővülő aktuális információi az alábbiakban érhetők el, amelyeket a PÉNZ7 Facebook oldalán is közzé teszünk!

 

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2021/2022. tanévi köznevelési témahetekről erre a sorra kattintva olvasható el.

PÉNZ7 KÍSÉRŐESEMÉNYEK: Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2021/2022. tanévi pénzügyi és vállalkozói témahét kísérőeseményeiről