Főoldal

Tájékoztató Önkéntesek részére

 
Kedves Önkéntes!
 
 Köszönjük jelentkezését a PÉNZ7 pénzügyi témájú tanóráinak támogatására!
Bízunk benne, hogy sikerült már felvenni a kapcsolatot a regisztráció során kiválasztott iskola, osztály pedagógusával. Ehhez a regisztráció befejezését követően, a visszaigazoló emailben talál információt. Ha a levél véletlenül nem tartalmazná a pedagógus elérhetőségét, vagy egyéb okok miatt nem sikerül kapcsolatot létesíteni az iskolával, akkor kérjük, hogy tájékoztassa erről a koordinációs munkatársainkat, akik rendelkezésre állnak az alábbi elérhetőségeken:
penz7@ejam.hu   Irodai időben telefonon: +36 30 996 0359
 
A PÉNZ7 ötödik évében az előző évben bevált gyakorlatot folytatva korszerű, élő webes szakmai előadásokkal, azaz webináriumokkal is segítjük a 3-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését az Okosan a befektetésekről témájú órák megtartásában. Az első webináriumra becsatlakozhatnak önkéntesek is, de ez nem kötelező online, az adott időpontban. A webináriumokat a rákövetkező naptól bármikor meg lehet nézni a PÉNZ7 és a Pénziránytű YouTube csatornáin. 
Ha valaki mégis valós időben szeretne csatlakozni az első webináriumhoz, akkor az ingyenes Adobe Connect rendszeren keresztül regisztrálhat január 21-25. között, amíg szabad helyek vannak (legfeljebb 100 fő).
Az első webinárium az önkéntesek órai szerepét tartalmazza, ezért megtekintése szabadon választott időpontban feltétlenül szükséges az óralátogatás előtt!
 
A webináriumok időpontja és tervezett témája:
Időpont
Téma
Előadó
2019. január 29. kedd
16:00 - kb. 17:30
A befektetésekről szóló korosztályos tananyagok tartalma, a banki önkéntes szerepe a tanórákon, tanárfelkészítő e-learning használata, kísérő programok a PÉNZ7-en
Bernáth Julianna, Pénziránytű Alapítvány
2019. február 5. kedd
16:00 - kb. 17:00 
Szakmai háttérismeretek a befektetések témájában: befektetési lehetőségek, befektetővédelem
Kiss Krisztina,
Befektetővédelmi Alap
 
 
2018. február 12. kedd
16:00 - kb. 17:00
Pénzügyi szemléletformálási lehetőségek az általános iskolákban: a Pénzügyi Hősképző és egyéb pénzügyi nevelési lehetőségek
Koltay Eszter,
Pénziránytű-Bankvelem Utazó Iskola Program kordinátor
 
2018. február 19. kedd
16:00 - kb. 17:00
Szakmai háttérismeretek a befektetések témájában: a tőzsde szerepe a befektetések világában, felkészülés a 2019-es Részvényfutamra (középiskolásoknak és tanáraiknak szóló online tőzsdejáték)
Bozsik Balázs,
Budapesti Értéktőzsde
 
A webináriumon való részvételhez szükséges információt az előzetes regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük el. A január 29-i első webinárium regisztrációs linkje (január 21-25-ig, illetve a férőhelyek betelésééig él): https://online-kerdoiv.com/index/v/h/p7web0129
 
A webinárium élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon nem szükséges, az előadás során és a végén is chaten keresztül lehet a témával kapcsolatos kérdéseket feltenni az előadónak. (Szervezési kérdésekben a honlapunkon található elérhetőségeken lehet tájékozódni.)
Amennyiben kérdése van, keressen minket a penziranytu@penziranytu.hu e-mail címen!
 
 
 Üdvözlettel:
          a PÉNZ7 szervezői
 


 

Kedves Pénz7 Önkéntes!

A Pénz7 rendezvénysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

Az iskolák az eddigi évek szokása szerint a programok megtartásához továbbra is kérhetik önkéntesek (pl. pénzügyi, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. Ezért az iskolák regisztrációját követően, ismét elkezdődik az önkénteseket küldő intézmények, illetve az önkéntesek regisztrációja és összekapcsolása az iskolákkal. A Pénz7 tematikus tanórai anyagot biztosít a programsorozat regisztrált iskolái számára, amelyek fogadó szervezetként, a kijelölt órák keretében, meghatározott feladatot biztosítanak az önkéntesek számára.

Bízunk benne, hogy a PÉNZ7 során minden évben sok önkéntest tudunk összekapcsolni az iskolákkal, hogy minél több diákhoz jusson el ilyen módon is a tananyag.

A budapesti iskolák szinte kivétel nélkül megtalálták már önkénteseiket. Ez az oka, hogy az önkéntesek a regisztrációs lapon nem találnak több budapesti iskolát a listában. A becsatlakozó iskolák száma naponta nő. Érdemes gyakrabban, akár naponta visszatérni az önkéntes regisztrációs felületre és megnézni, hogy választható-e már újabb budapesti iskola. A fővároson kívüli számos iskolában még sok önkéntest várnak.

​Látogasson vissza az oldalra a folyamatosan frissülő hírekért!