Főoldal

PÉNZ7 KVÍZ

2018-ban Magyarország is csatlakozott az Európai Pénz Kvíz (European Money Quiz) kezdeményezéshez. A PÉNZ7 KVÍZ a 'Kahoot!' alkalmazással, illetve honlapon, kvízjátékként teszi lehetővé a pénzügyi ismeretek elsajátítását. A regisztráció csak egy perc és kezdődhet a gyakorlás!

A Kahoot! egy ingyenes játékalapú tanulási weboldal és applikáció, amelyet a játékos ismeretátadáshoz fejlesztettek ki, hogy a diákok számára a tanulás élmény legyen! Tanáraiknak köszönhetően már sok diák használja ezt a tanulási eszközt, hogy töri, vagy matek házifeladatát, vagy felmérőjét elkészítse rajta. A kvízjátékok a végtelen lehetőségek tárházát kínálják, hogy a tanulás játék legyen!
 
Az Európai Bankföderáció, mint az Európai Pénzhét főszervezője, együtt a Kahoot!-tal életre hívta az Európai Pénz Kvízt, hogy a pénzügyi műveltséget érintő tudás átadását játékossá tegyék a résztvevő 30 ország diákjai számára. A PÉNZ7 szervezői megalkották Magyarország diákjai számára is a pénzügyi műveltséggel, digitális fizetéssel és biztonsággal, a pénzhasználattal és a kapcsolódó matematikai alapokkal foglalkozó kérdéseket és feladatokat. Sőt, egy kérdéssor az Európai Unió pénzügyi működésébe is segít bepillantani!
 
A PÉNZ7 KVÍZEK a felsorolt témákban az alábbi hivatkozásokon érhetőek el, melyeket megnyitva a PÉNZ7 KVÍZ gyakorlatait könnyedén elkezdheted, és kihívhatsz másokat is versenyezni. Nem csak a helyes válasz számít, hanem a gyors reagálás is!
 
Ha szeretnél belevágni a kalandozásba a pénzügyi kvízek között, akkor ezt megteheted akár a lenti linkek megnyitásával, akár okostelefonodra letöltve a Kahoot! applikációt: Androidos készülékre innen, vagy  IOS-hoz innen!

Ha egyedül szeretnél játszani, akkor annak a legegyszerűbb módja, hogy okostelefonodon, vagy tableteden megnyitod a Kahoot! (K!) applikációt és a keresőjével rákeresel: PÉNZ7. Válaszd ki a találatok közül azt a kvíz kérdéssort, amelyikkel szívesen játszanál.
 
Ha többen szeretnétek játszani, kakkor kettő, vagy több eszközre van szükségetek. Az egyik a "játékmester" gép, amelyen elindul a játék az alábbi hivatkozások közül kiválasztva bármelyiket. Kiválaszthatod, hogy egy társadat hívod csak ki a versenyre (Classic), vagy pedig egy egész osztály játsszon csoportosan (Team mode). Ezen a gépen jelenik meg először a játék kódja, amelyet meg kell adnia minden játékosnak saját számítógépén, vagy okos-eszközén. Amikor minden játékos, vagy csapat csatlakozott, indulhat a verseny. Ugyenezen a gépen jelennek meg a kérdések, szépen sorban (nagy képernyő, vagy kivetítő használata ajánlott). A másik, vagy többi eszközön pedig a Kahoot! weboldalán, vagy az applikációjával játszhattok komputeren, tableten, vagy okostelefonon.
 
IDE kattintva érhetőek el a technikai paraméterek.
 
Vágjátok zsebre okosan a pénzügyeket!
 
Töltsétek le az okostelefonos applikációt, vagy regisztráljatok és lépjetek be egy perc alatt a Kahoot játékfelületére Google, vagy Microsoft fiókjaitokkal, vagy saját emailcímetekkel! Játszatok a barátaitokkal, osztálytársaitokkal, vagy a családtagjaitokkal online, akár számítógépen és laptopon, vagy tableten és okostelefonon!
 
Hajrá PÉNZ7!
 

JÁTSZHATTOK AKÁR ANGOLUL IS!

 

Pénzügyi Készségfeltöltés azaz Supercharging Financial Skills nével hirdette meg az Európai Bankföderáció (EBF), az Európai Pénzhét főszervezője, online vetélkedőjét, amelyre a nagyközönséget várják, pénzügyi ismereteinek próbatételére 2022. március 16.-június 30. között. A kihívás egy kvízjáték, elérhető az europeanmoneyweek.eu oldalon, illetve a Kahooton. Az EBF minden egyes játékos után 5 eurót adományoz egy Ukrajnában tevékeny humanitárius segélyszervezetnek. Játssz, hogy segíts!

 

JÁTSSZATOK MAGYARUL!

2022

DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2022 I.
DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2022 II.

 

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 1

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 2

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 3

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 4
 

Minden észrevételt örömmel fogadunk és előre köszönünk a kérdésekkel, feladatokkal kapcsolatban az info@penz7.hu emailcímen.

 


2021

CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 1
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 2
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 3
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 4
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 5
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 6
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 7

 


2020

KÉSZPÉNZEN INNEN ÉS TÚL
MI VAN A PAKLIBAN?
A FELHŐK FELETT
CSAK OKOSAN!
ÁTUTALÁS MÁSODPERCEKEN BELÜL? IGEN! - Az azonnali fizetési rendszer
BIOMETRIAI AZONOSÍTÁS
ELÉG JÓ A JELSZÓ?
HACKEREK KERESZTTÜZÉBEN

 


2019

 

2018