Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

A PÉNZ7 tanórái a március 1-5. héten akár online formában, vagy a tanév során bármikor megtarthatóak!

Tovább »

Indul a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

A pénzügyi tudatosság különösen fontossá vált járványhelyzetben, a családok is olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyek megoldásában a hosszabb távú pénzügyi tervezés is segítséget adhat – hangsúlyozta Varga Mihály a hetedik PÉNZ7 online keretek között tartott megnyitóján. A pénzügyminiszter az idei témákat ismertetve elmondta: a „Tudatos pénzkezelés a családban – Családi költségvetés”, illetve az „InnoVál(l) – Vállalkozz okosan!” a fiatalok gyakorlati ismereteit helyezi középpontba. A kimagasló részvételi számok elismeréseként a magyar program a Global Money Week eseménysorozat legjobbjai között szerepelt az elmúlt években.

Tovább »

LEHET ONLINE? IGEN!

A járványhelyzet alakulásának megfelelően digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal készültünk. Tanuljanak játszva a gyerekekkel a pénz megfelelő kezeléséről!

A honlapra történő bejelentkezés nélkül is elérhetők a kísérőesemények a diákok és tanáraik számára, és idén is folytatjuk a PÉNZ7 KVÍZEK sikersorozatunkat, családi költségvetés témában kerültek fel az újabb kvízek, felölelve az órai prezentációk anyagát.

Szintén online megoldást kínálnak a PÉNZ7 YouTube csatornáján elérhető mintaórák, illetve kiemelt önkénteseink által tartott órák.

Tovább »

Digitális megoldások a PÉNZ7-en

A PÉNZ7 szervezői – a járványhelyzet alakulásához igazíthatóan – digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készülnek a témahétre.

A PÉNZ7 KVÍZEK újabb játékai családi költségvetés témakörben elérhetők 2021. március 1-től. Szintén minden diák számára elérhetőek a kísérőesemények, amelyek leírása a honlap megfelelő menüpontjában olvasható.

Az E-learninges, középiskolásoknak szóló tanagyagok mellett, a PÉNZ7 és a Fenntarthatósági témahét együttműködésének köszönhetően további, fenntarthatósági szempontokkal kiegészült családi költségvetés témájú óravázlatok, korosztályonkénti tanóra ötletek is elérhetővé váltak.

A regisztrált tanárok és önkéntesek számára a zöldköltségvetésű óravázlatok mellett,  megvalósítási ötletek is felkerültek különböző óratartási formák esetére, számos online megoldással, például a középiskolások számára egy digitális szabadulószobával is. Aki már regisztrált, jelentkezzen be és ismerkedjen meg a Tananyag 2021 menüpont újabb tartalmaival!

Tovább »

A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND

Kérjük, a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre regisztrált pedagógusokat és önkénteseket, hogy a lentiek szerint a digitális együttműködés formáját válasszák.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet  2.13 pontja értelmében  a  köznevelés  intézmény  területére  az  ott  foglalkoztatott  személyen,  az  ott szükséges  karbantartási,  illetve  javítási  munkát  végző  személyen,  a  jogszabályon  alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn, a gyermeken vagy tanulón, valamint a gyermeket vagy tanulót kísérő nagykorú személyen kívül más személy nem léphet be. A gyermeket vagy tanulót kísérő egy fő nagykorú személy csak maszkban léphet be az intézménybe, a testhőmérséklet-mérési pontig.

A teljes intézkedési terv megtekinthető EZEN a hivatkozáson.

 

Tovább »